Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

10:58  |  14/07/2024

L’Ajuntament fa una crida a la precaució durant la Nit de Sant Joan

  • Revetlles amb precaució

    Revetlles amb precaució

21/06/2024

Aquests dies ha emès un ban en el qual es recorda la prohibició de llançar coets o altres elements que incorporin foc en la proximitat de les zones boscoses

Tot i les pluges registrades en les darreres setmanes, la sequera persistent que encara ens afecta ha deixat els boscos en una situació especialment vulnerable davant de la possible aparició d’incendis forestals. Per aquest motiu, aquesta setmana l’Ajuntament de Pallejà ha emès un ban  amb el qual es fa una crida a la ciutadania a ser especialment curosos durant la celebració de la Nit de Sant Joan. En concret, es recorda la prohibició vigent de llençar coets, globus, focs d’artifici, objectes encesos o altres artefactes que continguin foc en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta.

 

Així, cal tenir en consideració que no es podrà encendre cap mena de petard o pirotècnia a les zones forestals ni a menys de 500 metres, quedant prohibit el seu ús en la totalitat dels barris de Fontpineda i la Magina, així com en tot el sector oest del Nucli Urbà. Pel que fa a la resta del Nucli Urbà, es prohibeix exclusivament el llançament de coets i de fanalets voladors, així com d’aquelles fonts pirotècniques grans que puguin suposar un risc.

 

De la mateixa manera, el text demana extremar les precaucions evitant llençar petards a zones enjardinades, parterres o bardisses seques. Podeu consultar el ban com a document adjunt en aquesta mateixa pàgina.

 

Consells de seguretat

Més enllà dels perills que pot suposar per als boscos que ens envolten, l’ús de pirotècnia s’ha de realitzar seguint tota una sèrie de precaucions per a evitar també provocar danys a les persones o als seus béns. Així, se’ns recomana no subjectar petards encesos amb les mans o no llençar-los contra altres persones. Trobareu més informació sobre com gaudir de revetlles segures al web del Departament d’Interior.


Informació relacionada


Data de modificació: 21/06/2024 09:38:43