Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

10:21  |  14/07/2024

El municipi

Pallejà és un municipi de la comarca del Baix Llobregat que forma part de l’Àrea Metropolitana. Es troba a només 19 quilòmetres de Barcelona, una distància que li permet tenir els avantatges de la proximitat d’una gran ciutat i al mateix temps gaudir d’un entorn natural marcat pel riu Llobregat i la serralada litoral.

 

Delimita amb les poblacions de Castellbisbal, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i el Papiol. Actualment es troba dividit en tres barris: el nucli urbà, la Magina i Fontpineda, un sector residencial situat a l’oest del municipi. El transport públic - amb autobusos i FGC -, i l’accés per carretera a l’autovia A2 fan de Pallejà un poble ben comunicat amb el seu entorn.

 

Un important teixit associatiu i la participació ciutadana en la vida social, cultural i esportiva del municipi caracteritzen a aquest poble que disposa també d’un important patrimoni: des d’edificis emblemàtics com el Castell o la Molinada a paratges naturals com el massís de les Planes o la font de les Rovires.

 

Per a més informació, podeu consultar les dades de l’Idescat.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Pallejà
  • Pallejà