Pallejà

Pallejà
 • MIDA DEL TEXT   

10:02  |  14/07/2024

Festes i fires

GENER

 • Cavalcada de Reis

 

Dia 5: Cavalcada de Reis.

El poble de Pallejà rep els Reis Mags d’Orient (Melcior, Gaspar i Baltasar) amb tots els honors amb la tradicional cavalcada i/o desfilada de carrosses.

La comissió possibilita que sigui oberta a la participació de molts ciutadans.

Els patges i els carters reials són els responsables de recollir les cartes i altres comparses acompanyants es passegen pels carrers donant suport als Reis que són els encarregats de donar caramels als infants.

Tots plegats fan que aquesta nit sigui la més màgica de l’any.

FEBRER

 • Carnestoltes

 

Carnestoltes.

La Kaco (Carnestoltes Comissió) us convida a seguir fent més gran i millor el nostre carnestoltes participant a tots els actes programats des de dijous Gras fins al dimecres de Cendra.

El punt culminant de la festa és el pregó i la gran rua de dissabte amb el concurs de disfresses i carrosses i el ball a la carpa instal·lada a la plaça del Castell.

Un altre moment àlgid és la rua infantil de diumenge al matí.

 • Festa Major de Santa Eulàlia

 

Festa Major de Santa Eulàlia.

Al voltant del dia 12 de febrer es celebra la Festa Major d’Hivern.

Les entitats culturals, socials i esportives ofereixen la possibilitat de gaudir d’activitats diverses organitzades amb l’objectiu d’agradar i mostrar-se als vilatans de Pallejà.

MARÇ

 • Dia de la Dona

 

Mes de la dona.

Durant tot el mes s’organitzen activitats diverses com conferències, xerrades, tertúlies i concerts adreçades a les dones.

ABRIL

 • Sant Jordi

 

Dia 23: Sant Jordi.

Es commemora la Diada de Sant Jordi amb la tradicional parada de roses i llibres a la plaça Major. També s’organitza el Concurs literari on hi pot participar tothom en diferents categories d’edats.

JUNY

 • Sant Joan Flama del Canigó

 

Dia 23: Sant Joan – Flama del Canigó.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. A Pallejà rebem la Flama fent la lectura d’un manifest i encenent la foguera amb els feixos que porten les entitats socials, culturals i esportives.

Després es fa una revetlla popular amb coca, cava i ball a la plaça del Castell.

 • Concert final de curs Taller de música

 

Concert final de curs Taller de Música.

Concert de música amb els alumnes del Taller de Música on es mostra  el repertori de les peces estudiades i treballades durant tot el curs.

JULIOL

 • Cursa de la Festa Major d'estiu

 

Cursa de la Festa Major d’estiu.

S’organitza la tradicional Cursa Atlètica de Pallejà amb la participació d’uns 1.500 atletes en diverses categories. Aquesta cursa forma part del calendari del campionat de curses que s’organitzen a Catalunya.

 • Festa Major d'estiu

 

Festa Major d’estiu.

Durant quatre dies es combinen activitats i espectacles amb balls, concerts, activitats esportives i culturals i animació per als vilatans del poble tenint en compte els diferents segments de població.
El programa de Festa Major, pensat i elaborat amb esperit positiu, alegre i integrador, posa a l'abast de tothom una excel·lent carta d’activitats perquè, des dels més grans als més menuts, gaudeixin al màxim d'aquesta festa.

 • Festa Major de Fontpineda

 

Festa Major de Fontpineda.

Es celebra la festa Major de la barriada de Fontpineda amb una oferta variada d’activitats per a tots els públics.

SETEMBRE

 • Diada Nacional de Catalunya

 

Dia 11: Diada Nacional de Catalunya.

A Pallejà commemorem aquesta diada amb diversos actes.

A la vigília es fa una Baixada de torxes, de les masies fins a la plaça del Castell, per la independència de Catalunya. El dia 11 es fa la tradicional ofrena floral amb la participació de les entitats del municipi a l'avinguda 11 de setembre de 1714.

 

 • Fira de comerç i Mercat de pagès

 

Fira de comerç i Mercat de pagès.

Fira de comerç que se celebra al mes de setembre amb la participació dels comerços adherits a l’associació Comerç Pallejà i mercat de pagès amb parades de productes artesanals i productes de la terra de l’associació Esfera Serveis Culturals. Programació d’activitats itinerants diverses pel recinte firal.

OCTUBRE

 • Castanyada

 

Dies 30 i 31: Castanyada.

La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n'ha desplaçat la celebració a la vigília d'aquesta diada.

Els i les castanyers/es de l’agrupament escolta venen, a la plaça Major, castanyes torrades i calentes embolicades en paper de diari (paperina).

Els beneficis de la venda es destinen als projectes que organitza l’entitat durant el curs.

DESEMBRE

 • Festes de Nadal

 

Festes de Nadal.

En el mes de desembre comença la proposta d’activitats vinculades a les festes de Nadal.

Quan comencen les vacances escolars s’organitzen les propostes més tradicionals d’aquestes festes com: el Pessebre Monumental, el Caga Tió, la Fira de Nadal a la Rambla Pau Casals, el Pessebre Vivent, els Concerts de Nadal del Taller de Música i de la Coral Pau Casals, els tallers 100% Ciutadania, la Festa de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis.