Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

15:28  |  14/06/2024

Prop de 2.000 persones participaran en el Carnestoltes de Pallejà

  • Carnestoltes 2024

    Carnestoltes 2024

  • Afectacions en el transport públic

    Afectacions en el transport públic

09/02/2024

Un total de 67 comparses s’han inscrit per formar part de la rua, que tornarà a convertir-se en tot un referent a la comarca

La celebració de dijous gras va donar el tret de sortida a la celebració del Carnestoltes de Pallejà, que espera tornar a ser un dels més participatius del Baix Llobregat. Un total de 1.913 persones s’han inscrit per formar part de la gran Rua de la Disbauxa, que dissabte a la tarda recorrerà alguns dels principals carrers del municipi. Aquestes s’aplegaran en 67 comparses, una quarantena de les quals han preparat una carrossa que els complementarà i els acompanyarà durant la desfilada. Amb aquestes xifres, s’espera que la rua de Pallejà torni a ser un gran espectacle i compti amb una gran afluència de públic.

 

Recordem que la celebració començarà a les 18 hores, a la plaça del Castell, amb el pregó del Carnestoltes, que anirà a càrrec dels Quarantins del 84. Mitja hora més tard sortirà la gran desfilada. El recorregut passarà per l’avinguda de Prat de la Riba i l’avinguda de la Generalitat, la riera Boter (de baixada) i girarà al carrer de Sant Isidre per tornar pels mateixos carrers de baixada fins a la rotonda del carrer de Joan Maragall.

 

Enguany torna el concurs de disfresses amb premis a la millor comparsa en conjunt, a la més engrescadora i al botiguer més ben disfressat. Hi haurà també reconeixements per a les millors comparses júnior i joves, tres premis a les millors carrosses i tres més a les millors disfresses de la nit. El veredicte del jurat es donarà a conèixer a partir de les 23 hores. A les 23.30 hores es donarà inici al ball de disfresses a la plaça del Castell, amb l’actuació del grup Tapeo Sound System, i en finalitzar, a dos quarts de dues de la matinada, arribarà el fi de festa amb una sessió de DJ. El Carnestoltes continuarà diumenge amb el Carnestoltes infantil i dimecres 14 de febrer amb una rua mortuòria i el tradicional enterrament de la sardina.

 

Per garantir la mobilitat al municipi durant tot el cap de setmana, l’Ajuntament ha habilitat dues zones d’aparcament per a les persones visitants: la primera es troba al terraplè, al costat de la pista poliesportiva, concretament al final del carrer Barcelona accedint-hi pel carrer Prat de la Riba; la segona zona d’aparcament està al polígon industrial, als carrers de la Tecnologia, avinguda de la Ribera i carrer Indústria.

 

Així mateix, el tall de la N-II amb motiu de la celebració de la Rua de la Disbauxa ocasionarà algunes afectacions en el transport públic. Els autobusos de les línies L64 i N50 canviaran el seu recorregut des de les 7 hores de dissabte fins a les 23 hores de diumenge. S’habilitaran tres parades provisionals a la Ronda Santa Eulàlia amb els carrers Pau Claris, Vallès i Ribot, i Cervantes.

 

Podeu consultar la programació complerta del Carnestoltes 2024 en el document adjunt.


Informació relacionada


Data de modificació: 09/02/2024 14:49:50