Pallejà

Pallejà
 • MIDA DEL TEXT   

04:12  |  17/04/2024

Pallejà dedica el mes de març a les dones

 • Dia de les Dones

  Dia de les Dones

 • II Passejada per la Igualtat

  II Passejada per la Igualtat

 • Taller El plaer de ser dona

  Taller El plaer de ser dona

 • Espectacle teatral

  Espectacle teatral

27/02/2024

Hi haurà activitats diverses com la segona passejada per la igualtat, una obra de teatre o un taller anomenat ‘El plaer de ser dona’

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Pallejà ha programat un ampli ventall de propostes que es desenvoluparan al llarg de tot el mes de març. L’objectiu és denunciar les desigualtats existents i, al mateix temps, oferir activitats que ajudin a afavorir l’empoderament femení.

 

El gruix de les propostes arribarà el divendres 8 de març a partir de les 10 hores amb la lectura del manifest institucional davant l’Ajuntament i l’inici de la segona passejada per la igualtat, una marxa oberta a la ciutadania que farà un recorregut fins a l’antena de Pallejà. L’activitat està organitzada pel Punt T’escolto, de l’Institut de Pallejà, amb el suport de l’Ajuntament i el Consell Esportiu del Baix Llobregat. A partir d’un quart de quatre de la tarda, es podrà gaudir, a la plaça del Castell, d’un concert en homenatge a dones compositores que anirà a càrrec de l’alumnat de sisè de l’escola Jacint Verdaguer. També es podran veure exposats els treballs del grup de manualitats del Casal de la Gent Gran. Un dels actes centrals d’aquesta jornada serà el taller ‘El plaer de ser dona’, un taller pràctic i vivencial en el qual es vol generar un espai grupal on les dones puguin créixer i connectar amb la seva autoestima. La proposta es farà a les instal·lacions de La Molinada a partir de les 18 hores i anirà a càrrec de la psicòloga Neus Estrada Carreras. El 8M es tancarà a la Sala Pal·làdius amb l’obra de teatre Calladitas estáis más guapas, un espectacle de comèdia en clau feminista que comptarà amb la Jéssika Rojano i la Sil de Castro, acompanyades per La María Rosa al piano i altres còmiques convidades. La funció començarà a les 22 hores i les entrades es poden comprar de forma anticipada a través del web entrapolis.com a un preu de 10 euros. Es podran adquirir també a taquilla una hora abans de l’espectacle per un preu de 12 euros.

 

Durant tot el mes hi haurà més propostes i ben diverses: els dies 4 i 5 de març, els infants de les escoles podran gaudir d’una sessió de contes amb els Contents Contem Contes Cantant; el dia 12 al matí s’ofereix una jornada formativa destinada a persones en situació d’atur per ajudar-les a trobar oportunitats de treball més enllà de les ofertes publicades; el dia 14, a la biblioteca, es convida els infants a fer un mural amb el Yoyoi Kasuma, de Catàrtic; divendres dia 15, el Castell acollirà una xerrada sobre com els productes menstruals d’un sol ús afecten la nostra salut i el medi ambient; i el dia 22 hi haurà un taller d’autoprotecció femenina; les activitats per commemorar el mes de les dones acabaran dissabte 23 amb una nova sessió del club de lectura destinada a l’obra Les nostres mares, de la periodista i escriptora  Gemma Ruiz.

 

Podeu consultar la programació d'activitats en el document adjunt.


Informació relacionada


Data de modificació: 01/03/2024 12:05:04