Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

14:33  |  15/07/2020

Es condemna l’atac a les colònies de gats de Fontpineda

  • Colònies de gats

    Colònies de gats

29/11/2019

Voluntàries de l’entitat SOS Maullidos van detectar la presència de raticida en l’aigua dels animals

Aquesta setmana, les voluntàries de l'entitat SOS Maullidos han detectat i denunciat la presència de raticida en els recipients que s’utilitzen per donar de menjar i beure a les colònies controlades de gats urbans de Fontpineda. Aquest fet constitueix una greu amenaça per a la convivència ja que no només pot afectar els gats de carrer, sinó també a gossos, fauna salvatge o fins i tot persones que, de forma involuntària, puguin tenir contacte amb el verí.

 

L'enverinament d'animals no només està prohibit per la Llei catalana de Protecció dels Animals i per l'Ordenança de Tinença d'Animals de Pallejà, sinó que també està inclòs com a delicte en el Codi Penal (article 337), arribant a castigar-se amb penes de presó.

 

Davant aquests fets, l'Ajuntament sol·licita la col·laboració ciutadana per identificar la persona o persones que estan comenten aquests actes delictius, amb l'objectiu d'actuar de forma contundent i ferma. Així mateix, des del consistori es vol recordar que el manteniment de les colònies de gats urbans és una qüestió de salut pública i que per aquest motiu a Pallejà ja fa més de 10 anys que es controlen les colònies esterilitzant els animals, alimentant-los i duent a terme un seguiment sanitari. Tot això amb la col·laboració imprescindible de les voluntàries de SOS Maullidos, sense les quals el projecte no seria possible.Data de modificació: 29/11/2019 13:50:20