Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

07:41  |  24/10/2018

117 joves han participat en un programa d’acompanyament social i laboral

  • Sessions formatives

    Sessions formatives

06/02/2018

Un 63 % dels nois i noies que han format part d’aquest recurs han aconseguit incorporar-se al món laboral

L’Ajuntament de Pallejà va tornar a posar en marxa durant el 2017 el programa d’acompanyament social i laboral per a joves. Es tracta d’un recurs subvencionat des de l’àrea de Serveis Socials que vol afavorir l’orientació i l’acompanyament d’aquest col·lectiu en la recerca de noves oportunitats laborals, formatives i socials.

 

Un total de 117 joves de 16 a 25 anys van participar en aquesta iniciativa, dels quals 88 van ser noves incorporacions i la resta eren nois i noies que ja havien estat atesos l’any anterior. L’èxit del programa es demostra amb els resultats, atès que d’aquests 117 joves, 74 (un 63 % del total de participants) van aconseguir una oportunitat laboral. 

 

El programa actua en diversos àmbits i amb un itinerari individualitzat que marca a cadascun dels participants les seves necessitats i els objectius que es volen assolir. Entre les accions que es van desenvolupar durant el 2017 va haver-hi, per exemple, sessions per millorar les competències i habilitats laborals i socials; de gestió de les emocions, per fomentar l’autoestima i saber acceptar la frustració; de motivació en la recerca de feina; i s’han realitzat acompanyaments per ajudar als joves a realitzar per si mateixos gestions bancàries, accedir a recursos administratius, com la borsa de treball del SOC, o a preinscriure’s en centres de formació. En aquesta línia, durant el 2017, un total de 29 joves han participat en accions formatives a La Molinada. També s’han derivat alguns a l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Pallejà per tal que poguessin participar en el programa Joves per l’Ocupació.

 

Pel que fa a la prospecció d’empreses, des del programa s’han gestionat un total de 215 ofertes de feina de diversos sectors per detectar aquells vacants adequades al perfil dels joves. 

 

En el marc del programa han treballat de forma coordinada les àrees de Serveis Socials, l’equip de professionals de promoció econòmica i els dinamitzadors del Jovespai, així com la guàrdia urbana i l’Institut de Pallejà.Data de modificació: 06/02/2018 15:04:34