Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

05:41  |  17/04/2024

Ja es pot demanar el vot per correu per a les eleccions al Parlament de Catalunya

  • Eleccions al Parlament de Catalunya

    Eleccions al Parlament de Catalunya

20/03/2024

La sol·licitud es pot presentar de manera telemàtica o presencial fins al dia 2 de maig de 2024

Ahir dimarts van quedar oficialment convocades les eleccions al Parlament de Catalunya, que se celebraran el pròxim 12 de maig de 2024. Com ha és habitual, les persones que aquell dia, pel motiu que sigui, no puguin exercir presencialment el seu dret a vot, poden sol·licitar fer arribar el vot per correu.

 

La petició es podrà fer fins al dia 2 de maig, deu dies abans de les eleccions. La sol·licitud es pot presentar de manera presencial a qualsevol oficina de Correus, presentant el DNI, passaport o carnet de conduir, o a través del seu web, sempre i quan es disposi de DNI electrònic o d’un certificat digital, com pot ser l’IDCAT.

 

La documentació electoral arribarà per correu certificat a l’adreça indicada en la sol·licitud, i s’haurà de recollir presencialment. En cas de no ser a casa, caldrà anar a recollir-la a l’oficina de Correus. Ha d’incloure les paperetes de totes les candidatures que es presentin, els sobres de votació i un full explicatiu amb les indicacions que s’han de seguir per formalitzar el procés.

 

Posteriorment, el vot s’haurà d’enviar via certificat presentant-se personalment a una oficina de Correus amb un document amb el qual es pugui verificar la vostra identitat. Aquest tràmit es podrà fer a partir del dia 22 d’abril i fins al 8 de maig. El servei de Correus lliurarà tots els vots a les meses electorals el dia de les eleccions.

 

Poden demanar el vot per correu totes les persones que siguin majors d’edat i estiguin inscrites al cens electoral.

 

Per a més informació, podeu consultar la guia de la Generalitat de Catalunya que trobareu en aquest enllaç.


Informació relacionada


Data de modificació: 20/03/2024 09:25:12