Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

04:42  |  17/04/2024

Pallejà commemora el Dia Mundial de l’Aigua

  • Dia Mundial de l'Aigua

    Dia Mundial de l'Aigua

  • Taller familiar

    Taller familiar

  • Jugatecambiental

    Jugatecambiental

19/03/2024

S’organitzaran dues activitats per sensibilitzar els infants de la importància de prendre mesures per estalviar aigua

Pallejà se suma, un any més, a la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua, una jornada dedicada a recordar-nos la necessitat d’impulsar la gestió sostenible d’aquest recurs i la qual se celebra internacionalment cada 22 de març.

 

Enguany, la data es recorda sota el lema «Aigua per la Pau» i pren encara més rellevància tenint en compte la situació actual de sequera, incidint especialment en la implicació de tota la ciutadania, entitats, comerç, empreses i administracions per assolir l’objectiu de protegir aquest bé natural vital i, alhora, escàs.

 

Al llarg d’aquesta setmana, es duran a terme dues propostes adreçades als infants i dirigides a promoure la consciència envers la importància de protegir els recursos hídrics. D’una banda, el pròxim dijous, 21 de març, la sala infantil de la Biblioteca de Pallejà acollirà el taller «Aigua va!» —centrat a reflexionar sobre l’ús quotidià de l’aigua i impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)—, pensat per al públic familiar amb nens/es de 4 a 7 anys. L’activitat s’iniciarà a les 18 hores i cal inscriure’s per participar-hi. 

 

Per altre costat, en el marc de la programació primaverenca de la Jugatecambiental al Parc de la Molinada, es preveu organitzar el taller familiar «De gota en gota», dedicat a difondre bones pràctiques per evitar el malbaratament de l’aigua. La proposta es durà a terme de les 12.30 a les 13.30 hores.

 

La Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han treballat conjuntament per elaborar un portal web interactiu on la població pot consultar tota mena d’informació relacionada amb el Dia Mundial de l’Aigua. Es tracta d’un espai web a on es poden trobar consells per a estalviar aigua a la llar, jocs educatius i accés a recursos d’interès general —com la Calcuteca, o informació sobre la tarifa social del cànon de l’aigua— o enfocats a conscienciar la ciutadania sobre la contaminació o l’impacte de la sequera.


Informació relacionada


Data de modificació: 19/03/2024 12:27:55