Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

04:32  |  17/04/2024

Acompanyament a les famílies en l’educació dels infants

  • Educar i Créixer

    Educar i Créixer

  • Tallers de benestar emocional

    Tallers de benestar emocional

13/02/2024

En el marc del projecte Educar i Créixer, s’han programat diferents tallers per treballar aspectes relacionats amb el benestar emocional

L’Ajuntament de Pallejà ha volgut reprendre el projecte Educar i Créixer  de cara a aquest curs 2023/2024. Es tracta d’una iniciativa que va néixer el curs passat amb l’objectiu d’oferir un acompanyament professional a les famílies per a multiplicar les seves habilitats educatives. El projecte va sorgir de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament en col·laboració amb el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) comarcal. Durant el curs 2022/2023 es van organitzar un total de set sessions, que van comptar amb la participació de 27 famílies amb filles o fills adolescents. Es van treballar continguts proposats per les mateixes mares i pares com les característiques biopsicosocials de l’adolescència, la construcció de la personalitat o les socioadiccions vinculades a l’ús de les pantalles i les xarxes socials.

 

Amb la voluntat de millorar i fer créixer el projecte de cara a aquest curs escolar, es va dur a terme un procés participatiu que va comptar amb la col·laboració de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, l'Oreig, La Garalda i de l'Institut Pallejà. D’aquest procés, en el qual hi han participat 187 famílies, va sorgir l’informe Què opinen les famílies?, que recull la informació necessària per a determinar si cal repensar el projecte i quines haurien de ser les futures accions formatives.

 

Amb els resultats obtinguts s’han programat diferents sessions en forma de taller dinàmic i participatiu que treballaran un dels temes demandats en totes les franges d’edat: el benestar emocional.

 

Les primeres sessions que es faran estan adreçades a famílies amb adolescents que cursin de cinquè de primària en endavant. Per donar més facilitats a les mares i pares, s’han habilitat dos grups diferents amb diferents dates i horaris: el grup 1 es trobarà els dies 20 de febrer i 19 de març, de 19 a 21 hores; el segon grup es reunirà els dies 27 de febrer i 2 d’abril, de 17 a 19 hores. Les inscripcions es poden formalitzar en l’enllaç adjunt.

 

A partir del mes d’abril s’obriran també un seguit de tallers per a famílies amb infants més petits. El primer grup serà per a mares i pares d’infants d’i3 a primer de primària. Es trobaran els dies 9 d’abril i 7 de maig de 17 a 19 hores. Les famílies amb nenes i nenes de segon a quart de primària podran participar en els tallers els dies 16 d’abril i 14 de maig, també de 17 a 19 hores. Les inscripcions per a aquests dos grups s’obriran més endavant.

 

Les sessions són gratuïtes i s’impartiran a l’edifici de La Molinada. Aniran a càrrec del psicopedagog i psicoterapeuta familiar municipal i de l’educadora social del Servei d’Intervenció Socioeducativa comarcal.


Informació relacionada


Data de modificació: 13/02/2024 16:10:51