Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

08:35  |  29/01/2020

Consells per a prevenir els riscos de l’hivern

  • Nevada

    Nevada

27/12/2019

Protecció Civil ha engegat una campanya amb recomanacions sobre com actuar en situacions meteorològiques pròpies d’aquests mesos de l’any

Des de l’Ajuntament de Pallejà, ens sumem a la nova campanya de preparació i sensibilització davant dels riscos de l’hivern que ha posat en marxa Protecció Civil. La iniciativa vol informar i fer arribar a la ciutadania un seguit de recomanacions per saber com actuar abans, durant i després que es produeixi una situació meteorològica d’emergència. La campanya recull consells i accions per portar a terme en el cas de nevades i glaçades, d’onades de fred, d’allaus, de ventades, d’intoxicacions amb calderes, estufes, escalfadors i llars de foc i de prevenció d’incendis forestals a l’hivern.

 

En el cas de nevades, glaçades i ones de fred, es recomana evitar els desplaçaments en cotxe i, si és necessari, consultar prèviament les condicions meteorològiques i l’estat de la xarxa viària. També, s’aconsella disposar de cadenes en bon estat, portar una llanterna i una manta i comprovar l’estat de les bateries i el dipòsit de benzina. A casa, és important fer un ús correcte de la calefacció, desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris i evitar les estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats. Al carrer, s’aconsella vestir amb roba i calçat adequat, protegir-se la cara i el cap i evitar fer esforços físics intensos.

 

Pel que fa a les ventades, cal tancar i assegurar portes, finestres i tendals, evitar deixar testos o altres objectes a l’exterior i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer. Al carrer, és important vigilar amb tot allò que el vent pugui fer caure i evitar passar per parcs, jardins i zones boscoses. També, es recomana evitar l’ús del vehicle privat i extremar les precaucions si es fan activitats a l’aire lliure.

 

Respecte a les intoxicacions, és essencial revisar l’estat dels aparells de calefacció, les calderes, les estufes i en general els elements de combustió i fer-ne un bon manteniment.

 

Finalment, cal tenir cura especialment dels col·lectius més vulnerables com els nadons, la gent gran i les persones amb malalties respiratòries. Per a més informació, es pot consultar el document adjunt i en cas de qualsevol necessitat, cal trucar al telèfon d’Emergències 112.


Informació relacionada


Data de modificació: 27/12/2019 12:50:49