Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

03:36  |  06/12/2019

Restriccions per als vehicles més contaminants a partir de l’1 de gener

  • Zona de Baixes Emissions (ZBE)

    Zona de Baixes Emissions (ZBE)

03/12/2019

No podran accedir a la zona de baixes emissions aquelles motos i turismes sense distintiu ambiental de la DGT

El dia 1 de gener de 2020 es prohibirà la circulació a la zona de baixes emissions (ZBE) en l’àmbit de les rondes de Barcelona a aquells turismes i motocicletes que no disposin de l’etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT). Es tracta d’una àrea de més de 95 km2 que inclou tot el terme municipal de Barcelona (excepte la Zona Franca, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), l'Hospitalet de Llobregat i part dels municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Les rondes quedaran excloses d’aquesta restricció que s’implantarà de forma permanent, durant tot l’any, de dilluns a divendres de 7 a 20 hores. L’incompliment de la normativa preveu sancions econòmics superiors als 100 euros, en funció de si es tracta d’una infracció lleu, greu o molt greu. 

 

Els vehicles més contaminants als quals no els hi correspon l’etiqueta ambiental (Zero, Eco, C i B) poden demanar una autorització de 24 hores per a circular per aquesta zona, amb un màxim de 10 autoritzacions per any. La tramitació es pot realitzar a través del web https://www.zbe.barcelona.  

 

La mesura pretén reduir la contaminació ambiental així com preservar i millorar la qualitat de l’aire i la salut pública. Es tracta d’una més de les accions que es duen a terme per a reduir, en 15 anys, un 30 % les emissions de contaminants a l’atmosfera.


Informació relacionada


Data de modificació: 02/12/2019 17:12:54