Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

09:56  |  29/01/2020

Mesures de prevenció per evitar incendis i combatre la calor

  • Prevenció d'incendis forestals

    Prevenció d'incendis forestals

05/07/2019

Es recorda que resta prohibit encendre foc en terrenys forestals així com la crema de residus al jardí de casa

Les altes temperatures i les poques pluges fan que els mesos d’estiu siguin els més perillosos de tot l’any pel que fa als incendis forestals. És per això que des de l’Ajuntament de Pallejà es recorden algunes mesures que cal tenir en compte per minimitzar el risc de patir un incendi al nostre terme municipal.

 

Fins al 15 d’octubre està prohibit encendre foc en terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema. Així mateix, es demana que no es llencin burilles enceses ni llumins quan es va caminant ni per la finestra del cotxe. De la mateixa manera, no es poden llaçar coets, petards o focs d’artifici en zones de perill. No està permès utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades ni cremar residus al jardí de casa. Finalment, es recorda que no s’han de deixar escombraries ni deixalles al bosc i que, en qualsevol situació d’emergència, cal trucar al telèfon 112.

 

Davant les altes temperatures i la possibilitat de patir una onada de calor, es recorda als pallejanencs i pallejanenques que cal beure aigua sovint, refrescar-se de tant en tant i estar informat, en tot moment, de la predicció meteorològica. A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant les finestres si tenim aire condicionat. Cal evitar sortir al carrer a les hores de més sol i en cas de fer-ho és important anar per l’ombra, utilitzar gorres i ulleres de sol, posar-se protecció solar i portar roba còmoda de cotó i de color clar. Finalment, és important prendre àpats lleugers i frescos i potenciar una alimentació rica en fruita i verdures.

 

En cas de patir algun dels símptomes del cop de calor com esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, es recomana visitar el Centre d’Atenció Primària o trucar al 112.


Informació relacionada


Data de modificació: 05/07/2019 13:40:24