Pallejà

Pallejà
 • MIDA DEL TEXT   

02:21  |  12/08/2020

Finalitzen les obres d’implantació del carril bici

 • Carril bici

  Carril bici

 • Carril bici

  Carril bici

 • Carril bici

  Carril bici

 • Carril bici

  Carril bici

 • Carril bici

  Carril bici

 • Carril bici

  Carril bici

17/04/2019

El nou tram uneix el camí per a bicicletes de la ronda Santa Eulàlia amb l’accés a l’estació intermodal de Quatre Camins

Aquests dies s’estan finalitzant les obres del nou tram de carril bici que uneix la ronda Santa Eulàlia, des del carrer Pla de la Olivella, fins a l’accés a l’estació intermodal de Quatre Camins. S’han dut a terme un seguit d’actuacions que a més de fomentar l’ús de la bicicleta pretenen garantir la seguretat de ciclistes i vianants.

 

En el tram final de la ronda Santa Eulàlia s’ha executat el carril bici i s’han col·locat uns separadors. Així mateix, s’ha habilitat l’estacionament per a camions al centre de la calçada, protegit per un pas de vianants i per pilones. En aquest punt, també s’ha doblat l’amplada del pas de vianants existent amb la intenció d’augmentar-ne la visibilitat i que els pallejanencs i pallejanenques puguin creuar amb seguretat.

 

A sota del pont de la B-24 és on el carril bici canvia de banda. És per això que s’ha habilitat un pas de vianants paral·lel al creuament i s’ha protegit amb una esquena d’ase. A partir d’aquest punt es circula pel costat muntanya tant al llarg de l’avinguda Prat de la Riba com al lateral del polígon industrial.

 

Aprofitant els treballs d’execució i senyalització del carril bici, s’ha millorat també la mobilitat al polígon: s’han habilitat quatre passos de vianants a més de places d’estacionament en semibateria inversa. Amb aquestes actuacions s’ha reduït l’amplada dels carrils de circulació, potenciant així una disminució de la velocitat dels vehicles que hi circulen i augmentant la seguretat viària a la zona.

 

Un cop arribats a Quatre Camins, el carril bici transcorre per sobre de la vorera per enllaçar de forma segura amb la rotonda. També s’ha senyalitzat amb pintura la zona de connexió amb l’estació atès que es tracta d’un espai compartit de bicicletes i vehicles a motor.

 

Amb la finalització d’aquestes obres d’implantació del carril bici, els usuaris poden accedir a l’estació intermodal de Quatre Camins en bicicleta i el carril bici de Pallejà es podrà connectar amb el tram de bicivia de Sant Vicenç dels Horts quan aquest s’executi.Data de modificació: 17/04/2019 16:28:54