Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

10:24  |  15/09/2019

Finalitza l’episodi de contaminació atmosfèrica

  • Finalitzat episodi de contaminació atmosfèrica

    Finalitzat episodi de contaminació atmosfèrica

01/03/2019

La Generalitat ha desactivat l’avís preventiu als quaranta municipis de la zona d’especial protecció de l’ambient atmosfèric

La Generalitat de Catalunya ha decretat la finalització de l'episodi de contaminació atmosfèrica que es va activar el passat dimarts 26 de febrer als quaranta municipis que formen part de la zona d’especial protecció de l’ambient atmosfèric, entre els quals hi ha Pallejà. La situació meteorològica, amb un potent anticicló i l’absència de pluges des de feia setmanes, i l’entrada de pols sahariana a l’atmosfera havia causat un increment de la concentració de partícules PM10 , empitjorant així la qualitat de l’aire.

 

En situacions com aquesta es demana a la ciutadania que prenguin mesures que ajudin a reduir les emissions, com realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit; utilitzar el transport públic; compartir el cotxe; o reduir els desplaçaments amb vehicle privat, si és possible treballant a distància, en un altre lloc de l’empresa més a prop de casa i que permeti viatjar amb transport públic, o variant l’horari de feina.

 

En cas de ser imprescindible l’ús del vehicle privat, es recorda que cal realitzar una conducció eficient, amb arrencades suaus, reduint la velocitat, utilitzant el fre motor i evitant accelerades i frenades brusques. En cas de disposar de més d’un vehicle, és important fer ús del que generi un nivell més baix d’emissions.

 

A la llar, cal regular la climatització, pujant la temperatura del termòstat a l’estiu i baixant-la a l’hivern. També cal assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, de llenya o biomassa. Finalment, es recomana limitar la crema de rostolls i de restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.Data de modificació: 05/03/2019 08:33:28