Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

19:04  |  19/04/2019

Es convoquen nous ajuts per a garantir l’habitabilitat dels habitatges

  • Habitatge rehabilitat

    Habitatge rehabilitat

22/01/2019

Les sol·licituds es podran presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament del 21 de gener al 31 de desembre del 2019

El Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges amb l’objectiu de millorar les condicions d’habitabilitat i de confort de la ciutadania, així com la seva qualitat de vida. Les subvencions també pretenen impulsar la cessió d’habitatges privats a les borses de lloguer locals

.
Són objecte de rebre aquest ajut, per exemple, les obres que es realitzin per adaptar a la normativa vigent les instal·lacions interiors de l’habitatge, com poden ser la xarxa d’aigua, elèctrica, de gas o de sanejament, així com la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. També poden sol·licitar aquesta subvenció els pallejanencs i pallejanenques que vulguin realitzar millores energètiques com la incorporació de proteccions solars, la millora de l’aïllament de l’habitatge, el canvi de tancaments o la substitució de làmpades o lluminàries per altres de major rendiment energètic, com la il·luminació led. També es podran acollir aquells propietaris o llogaters que vulguin millorar la mobilitat dins l’habitatge amb la instal·lació d’aparells elevadors o la substitució de banyera per dutxa.


Aquests ajuts poden arribar a subvencionar el 40 % del cost de l’obra, fins a un màxim de 3.000 euros. La xifra podrà arribar fins als 6.000 € en el cas que l’habitatge s’incorpori a la borsa local de lloguer.


El termini per a presentar les sol·licituds s’obrirà el dia 21 de gener i finalitzarà el 31 de desembre, o abans en cas que s’exhaureixi la dotació pressupostària. L’AMB té previst destinar-hi una partida d’1.300.505,35 euros. La tramitació es pot fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (Carrer del Sol, 1), tot i que els impresos es podran obtenir també a través del web www.cmh.cat.


Informació relacionada


Data de modificació: 22/01/2019 15:07:26