Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

10:25  |  15/09/2019

Es demana la col·laboració ciutadana per a evitar la proliferació de porcs senglars

  • Pesta porcina africana

    Pesta porcina africana

27/12/2018

Aquests animals poden transmetre malalties que no afecten els humans però sí a altres espècies com la pesta porcina africana

Davant la presència de porcs senglars al bosc i al voltant de zones urbanes, es recorda a la ciutadania que està totalment prohibit donar menjar a aquests animals i que és important no deixar carn ni embotits a zones verdes o papereres que estiguin al seu abast. Els porcs senglars són animals perillosos que poden provocar danys en parcs, conreus i pastures, són la causa d’accidents de trànsit i també poden provocar atacs esporàdics a persones i animals domèstics. Així mateix, poden transmetre algunes malalties que no afecten els humans però sí a altres porcs domèstics o porcs senglars com és el cas de la pesta porcina africana.

 

Des del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya es recomana trucar als Agents Rurals en cas de localitzar un porc senglar mort, i sobretot no tocar-lo. En cas d’haver-ho fet o d’haver visitat espais naturals de països afectats per la pesta porcina és important netejar i desinfectar tot el material que hagis portat al camp i en particular les sabates i la roba. El telèfon dels Agents Rurals és el 93 561 70 00.


Informació relacionada


Data de modificació: 27/12/2018 10:00:32