Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

21:53  |  22/03/2019

Fomentant una tinença responsable dels animals de companyia

  • Animals de companyia

    Animals de companyia

24/12/2018

Es posa en marxa una campanya per Nadal amb l’objectiu de recordar que els animals no són una joguina i comporten unes obligacions i unes responsabilitats

Coincidint amb la celebració del Nadal, la Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya per fomentar una tinença responsable dels animals de companyia. El principal objectiu és recordar que no són una joguina i que són éssers vius dels quals cal ocupar-se i tenir cura durant tota la seva vida. Així doncs, abans d’adoptar-ne o comprar-ne un cal informar-se de les obligacions i responsabilitats que això comportarà.  En cas de decidir adquirir-ne un, es recorda que a Catalunya hi ha centres d’acollida d’animals repartits arreu del territori en els quals hi ha molts que esperen ser adoptats i tenir una nova llar.

 

La campanya recorda que la llei de protecció dels animals estableix les obligacions dels propietaris entre les quals hi ha mantenir-los en bones condicions higièniques, de benestar i seguretat, tenir-los degudament identificats i censats, visitar periòdicament el veterinari, recollir-ne les deposicions i no abandonar-los mai. Si no es compleix amb aquesta normativa es podrien aplicar sancions que podrien anar dels 100 als 20.000 euros.


Informació relacionada


Data de modificació: 24/12/2018 12:52:57