Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

02:13  |  12/12/2018

Prevenció davant els riscos que comporta l’arribada de l’hivern

  • Nevada

    Nevada

23/11/2018

Protecció Civil ofereix un seguit de recomanacions per a tenir en compte en situacions de nevades, ventades i onades de fred

L’hivern arriba, habitualment, acompanyat de situacions meteorològiques que poden comportar un risc per a determinats col·lectius i grups com és el cas de nevades, ventades o onades de fred. És per això que des de l’Ajuntament de Pallejà i Protecció Civil es volen fer arribar un seguit de recomanacions que pretenen conscienciar la ciutadania de la importància de la prevenció.

 

En el cas de nevades, glaçades i onades de fred, per exemple, s’aconsella evitar els desplaçaments en cotxe i, en cas que sigui necessari, consultar prèviament les condicions meteorològiques i l’estat de la xarxa viària. Així mateix, es recomana disposar de cadenes en bon estat, portar una llanterna i una manta de viatge i comprovar l’estat de les bateries i el dipòsit de benzina. A casa, és important fer un ús correcte de la calefacció i evitar estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats. Al carrer, cal vestir-se amb roba i calçat adequat, protegir-se bé la cara i el cap i evitar fer esforços físics intensos.

Davant aquestes situacions, cal evitar que surtin al carrer els col·lectius més vulnerables com nadons, gent gran i persones amb malalties respiratòries. Així mateix, cal vetllar per familiars i veïns que puguin trobar-se en situació de risc.

En cas de ventades, cal tancar i assegurar portes, finestres i tendals, i evitar deixar textos i altres objectes a l’exterior. Si hem de sortir és important vigilar amb tot allò que el vent pugui fer caure i evitar passar per parcs, jardins i zones boscoses. També es recomana evitar l’ús del vehicle privat i extremar les precaucions si es fan activitats a l’aire lliure.

 

En cas de qualsevol necessitat, és important trucar a Emergències (112).


Informació relacionada


Data de modificació: 03/12/2018 09:39:50