Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

16:00  |  16/02/2019

Un estudi garanteix que la contaminació a Pallejà està per sota dels límits establerts

  • Plànol

    Plànol

22/08/2018

Els punts per a fer el mostreig s’han ubicat al voltant de l’escola La Garalda i també als carrers Joan Maragall, Onze de Setembre i plaça de l’Estació

Entre els mesos de març i abril, la Diputació de Barcelona ha fet un estudi sobre els nivells de contaminació a diversos punts del nostre municipi. L’objectiu d’aquesta avaluació, que s’ha fet amb una nova tècnica més senzilla i econòmica, era mesurar la concentració de diòxid de nitrogen (NO2) existent.

 

La metodologia utilitzada consistia en col·locar uns captadors passius en diferents punts de control durant un període aproximat de 3 setmanes. Aquests s’instal·len en elements urbans com fanals, a una alçada compresa entre els 2,5 i 3,5 metres. El seu baix cost permet obtenir uns resultats precisos en poc temps.

 

Gran part dels sensors de control es van instal·lar al voltant de l’escola La Garalda atès que els resultats obtinguts es consideraven importants per la seva proximitat a l’autovia. També se’n van col·locar al carrer Joan Maragall, a l’avinguda Onze de Setembre, a la plaça de l’Estació i al costat de la presa d’aire de l’analitzador de NO2 de l’estació Ciments Molins, al carrer Roca Vilana de La Magina.  

 

L’estudi conclou que la concentració del diòxid de nitrogen a Pallejà varia molt en funció de diversos factors com el trànsit o la tipologia del carrer que facilita o no la dispersió dels contaminants. Tot i així, en general, s’han detectat concentracions mitjanes de NO2 que es troben per sota dels valors límits establerts.Data de modificació: 08/08/2018 07:39:03