Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

02:00  |  14/11/2018

Pallejà participa en la Cimera de la qualitat de l’aire de la conurbació de Barcelona

  • Cimera de la qualitat de l'aire

    Cimera de la qualitat de l'aire

08/08/2018

Aquesta taula de treball pretén reduir un 30% les emissions associades al trànsit viari en el termini de 15 anys

El passat dia 16 de juliol, representants de l’Ajuntament de Pallejà van assistir a la Cimera de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona, convocada per la Generalitat de Catalunya. També hi van ser presents membres d’altres ens locals, i responsables d’entitats i administracions supramunicipals com la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

L’objectiu de la reunió era fer un seguiment dels compromisos adquirits per tots els membres mitjançant l’acord que es va signar el 19 de juny de 2017. Aquest pretenia treballar conjuntament per aconseguir la reducció d’un 30% de les emissions associades al trànsit viari en el termini de 15 anys, assolint gradualment els nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Durant la jornada es va posar en valor el grau de compliment dels acords adoptats en la reunió del mes de març de l’any passat i es van marcar les línies d’actuació que caldrà seguir en els propers mesos.

 

Les administracions locals, en el marc de les seves competències, han implementat estratègies per intentar reduir la contaminació. Pallejà forma part de la Taula Territorial per a la Millora de la Qualitat de l’Aire del Baix Llobregat, una iniciativa conjunta amb onze municipis més que vol elaborar un Pla d’acció supramunicipal amb propostes orientades a racionalitzar l’ús del vehicle privat, fomentar l’ús del transport públic i de la bicicleta, reforçar la mobilitat a peu, renovar progressivament les flotes de vehicles municipals, optimitzar la distribució urbana de mercaderies, regular i controlar les emissions d’origen industrial i a informar i sensibilitzar la població respecte a aquesta problemàtica.Data de modificació: 08/08/2018 07:29:19