Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

01:54  |  14/11/2018

Mesures per a minimitzar el risc d’incendi

  • Bosc de les Rovires

    Bosc de les Rovires

01/08/2018

Des de l’Ajuntament s’han dut a terme accions de neteja a les franges forestals i a parcel·les municipals

Les altes temperatures d’aquests darrers dies, sumades a l’estat dels boscos, fan que calgui extremar totes les precaucions per a evitar l’inici d’un foc. Des del consistori s’han realitzat alguns treballs a les franges forestals del barri de Fontpineda, així com tasques de neteja a les zones d’entrada al barri i a les parcel·les municipals que es trobaven en pitjor estat.

 

Així mateix, es demana la col·laboració ciutadana i es recorda als veïns i veïnes que està prohibit encendre foc al voltant de terrenys forestals. Així mateix, es recomana no llençar burilles enceses ni llumins caminant ni per la finestra del cotxe, així com no llançar coets o altres artefactes amb foc en zones de perill. Es recorda que no es poden utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades i que les cremes de residus al jardí estan prohibides. Així mateix, és important no deixar escombraries ni deixalles al bosc. En cas de detectar alguna columna de fum cal trucar al telèfon 112. 

 

A casa, és important mantenir una franja lliure de vegetació de com a mínim dos metres al voltant de la façana, neteja la teulada de branques i fulles seques, i allunyar de l’habitatge les reserves de llenya.

 

D’altra banda, el passat 15 de juny, la Diputació de Barcelona va posar en marxa un Pla d’Informació i Vigilància en col·laboració amb els ajuntaments, les agrupacions de defensa forestal (ADF) i altres institucions. La campanya durarà fins al dia 1 de setembre i preveu cobrir més de 475.000 hectàrees de territori forestal de la província de Barcelona.


Informació relacionada


Data de modificació: 31/07/2018 14:33:45