Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

02:22  |  14/11/2018

Consells de prevenció davant les onades de calor

  • Pujada de les temperatures

    Pujada de les temperatures

20/07/2018

Beure aigua, evitar sortir en les hores de més calor i utilitzar roba lleugera són algunes de les recomanacions per fer front a aquests episodis

Amb l’arribada de l’estiu i la pujada de les temperatures, cal tenir més cura que mai amb els episodis de calor intensa, com les onades de calor. Aquestes situacions poden afectar directament a la salut de la ciutadania, especialment a la salut dels nadons, els infants, la gent gran i les persones amb malalties.

 

Per això, des del Departament d’Interior, es donen tot un seguit de consells per fer front a aquests episodis de calor de la millor manera. Es recomana beure molta aigua i fer àpats lleugers, refrescar-se de tant en tant i estar informat, en tot moment, de la predicció meteorològica. Així mateix, és important no sortir al carrer en hores de més sol, entre les 12 i les 17 hores, i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.

 

A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant durant el dia les persianes on toca el sol i obrint les finestres durant la nit per refrescar la llar. Al carrer, s’aconsella utilitzar protecció solar, portar ulleres de sol i una gorra, així com emprar roba lleugera, de colors clars i que no sigui molt ajustada. A més, s’insta a caminar per l’ombra, estar sota un para-sol a la platja i descansar en els llocs frescos del carrer. Pel que fa als trajectes en cotxe, es recomana no viatjar durant les hores de més calor, portar sempre líquids per hidratar-se i posar especial atenció als canvis sobtats de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle.

 

No obstant això, en cas de sentir esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, tots ells possibles símptomes d’una onada de calor, s’aconsella apropar-se al Centre d’Atenció Primària o trucar al telèfon d’Emergències Mèdiques 061.Data de modificació: 20/07/2018 12:05:38