Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

06:45  |  18/03/2018

Primers passos per destinar a lloguer social els pisos buits dels grans tenidors i evitar les ocupacions de màfies organitzades

  • Habitatge

    Habitatge

28/07/2017

El Ple municipal aprova una moció per fer un mapa de l’habitatge i elaborar-ne una ordenança municipal

El Ple municipal del mes de juliol va aprovar una moció que pretén destinar els pisos buits de Pallejà a lloguer social per a persones que tenen dificultats per accedir al mercat de l’habitatge. El text recull la voluntat d’elaborar un mapa de l’habitatge al municipi, actualitzar el Pla local de l’habitatge i elaborar una ordenança que reguli la borsa d’habitatges buits en mans de grans tenidors (entitats bancàries, immobiliàries i societats empresarials) per poder-los aplicar sancions i recàrrecs en l’IBI.

 

L’objectiu és que aquests grans tenidors col·laborin amb l’administració per destinar els pisos buits a lloguer social per tal d’evitar que les màfies de l’ocupació puguin entrar als habitatges. També es volen desenvolupar programes d’ajuts al lloguer, avals o masoveria urbana i crear una Taula coordinadora per impulsar polítiques municipals d’habitatge.

 

A més, la moció també demana a les entitats bancàries que posin mesures de seguretat (com ara portes blindades i alarmes) als habitatges que tenen buits per evitar que s’ocupin i a les companyies de llum, aigua o telèfon que actuïn amb urgència davant el frau de la ocupació.


Informació relacionada


Data de modificació: 28/07/2017 14:15:49