Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

22:34  |  03/12/2022

Avancen els treballs forestals de l’entorn de la Torroja

  • Treballs forestals

    Treballs forestals

  • Treballs forestals

    Treballs forestals

  • Treballs forestals

    Treballs forestals

24/11/2022

La intervenció es dirigeix a la prevenció dels incendis forestals i a la millora de la biodiversitat

 

L'equip tècnic municipal continua a bon ritme l'execució de les tasques de manteniment forestal a les finques properes a la zona d'esbarjo de la Torroja. Aquesta actuació està coordinada per l'Ajuntament de Pallejà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb la finalitat de millorar l'estabilitat de la massa forestal, protegir la fauna i la flora i reduir al mínim el risc d'incendi.

L'acció es fonamenta en una aclarida forestal amb gestió controlada i selectiva de pi blanc; trituració de restes sobre terreny i estassada de sotabosc. La fusta extreta es gestionarà com a biomassa i s'aprofitarà com a combustible d'origen vegetal, contribuint també a l'ús de recursos de proximitat i renovables per reduir les emissions causants del canvi climàtic.

Pel consistori, la gestió forestal és una eina bàsica i fonamental per a la correcta gestió de l'espai forestal i agrari del municipi. Es preveu que aquestes polítiques s'impulsin encara més en els pròxims anys, vistos els efectes del canvi climàtic i el consegüent augment de risc d'incendi forestal.

Els efectes ja visibles del canvi climàtic i l'augment dels riscos, sobretot pel que fa als incendis forestals, farà que aquesta gestió sigui impulsada amb major determinació en els anys vinents.

 


Informació relacionada


Data de modificació: 24/11/2022 13:01:01