Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

00:46  |  10/08/2022

Consells per fer front als episodis de calor intensa

  • Consells per fer front a la calor

    Consells per fer front a la calor

27/07/2022

Beure aigua sovint, evitar sortir en les hores de més calor i utilitzar roba lleugera són algunes de les recomanacions per afrontar aquesta situació

 

Posant en relleu que les previsions auguren una nova pujada de les temperatures la setmana vinent, l’Ajuntament de Pallejà posa en coneixement de la ciutadania una sèrie de recomanacions per protegir-nos i tenir cura de les persones més vulnerables, especialment nadons, infants i gent gran.

 

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ha difós el següent reguitzell de consells per afrontar aquests episodis calorosos de la millor manera:

 

A casa

 

Dins de la llar, es recomana tancar les persianes de les finestres on toca el sol durant el dia i obrir-les durant la nit; recórrer a algun tipus de climatització com, per exemple, ventiladors o aire condicionat. Si no teniu accés a aquests dispositius, mireu de passar com a mínim dues hores diàries en espais climatitzats com centres comercials o cinemes. També cal refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles mullades, beure aigua – tot i no tenir set – i, pel que fa als animals de companyia, no oblideu vigilar que no passin massa temps al sol i que estiguin hidratats.

 

Al carrer

 

A l’exterior, mireu de portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera de colors clars i que no sigui ajustada; procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais climatitzats, eviteu sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses.

 

Al cotxe i als àpats

 

Respecte als desplaçaments en cotxe, no viatgeu amb cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos; no deixeu mai infants, persones vulnerables o animals de companyia a l'interior del vehicle amb les finestres tancades.

 

Cal parar atenció també als àpats, puix que les autoritats sanitàries recomanen evitar el menjar molt calent o l'excés de calories i apostar per prendre aliments rics en aigua com fruites, verdures i hortalisses.

 

No obstant tots aquests consells, en cas de sentir esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, tots ells possibles símptomes d'una onada de calor, s'aconsella apropar-se al Centre d'Atenció Primària o trucar al telèfon d'Emergències Mèdiques 061.

 

Podeu consultar més informació en aquest enllaç.Data de modificació: 28/07/2022 09:15:17