Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

01:45  |  10/08/2022

Pallejà acollirà una nova campanya de donació de sang

  • Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits

    Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits

  • Cartell de la campanya de donació de sang a Pallejà

    Cartell de la campanya de donació de sang a Pallejà

20/07/2022

El Banc de Sang i Teixits calcula que, cada dia, unes dues-centes persones necessiten transfusions sanguínies a Catalunya

Considerant que les reserves de sang es troben per sota del seu nivell habitual, el Banc de Sang i Teixits i la Generalitat de Catalunya organitza una nova campanya de donació sanguínia a diversos municipis catalans. A Pallejà, la ciutadania podrà fer les seves donacions al Castell, el 4 d’agost, en dues tandes: de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.

 

Per ser donant cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de cinquanta quilos i no estar embarassada. Les autoritats sanitàries aclareixen que també es pot donar sang sense estat en dejú, havent patit hepatitis (abans dels dotze anys), prenent medicaments, tenint el colesterol alt.

 

Per què és necessari donar sang?

 

Els hospitals catalans estan fent servir més sang respecte a l’any passat perquè, tot i que l’activitat quirúrgica s’ha normalitzat, encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Cada dia prop de dos centenars de persones necessiten transfusions de sang a Catalunya, segons el Banc de Sang i de Teixits.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transvasaments són complicacions derivades de càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties sanguínies.

 

Podeu reservar cita en aquest enllaç, trucant al telèfon  93 557 35 66 o adreçant un WhatsApp al 677 07 17 56.Data de modificació: 20/07/2022 09:21:50