Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

00:05  |  10/08/2022

Activat el nivell extrem de perill d’incendi a Pallejà

  • Pla Alfa incendis

    Pla Alfa incendis

15/07/2022

La circulació pels camins forestals estarà estrictament limitada fins a nou avís

Atesa la situació meteorològica i l’alt risc d’incendi forestal, la Generalitat de Catalunya ha decretat el nivell 3 del Pla Alfa a prop de 400 municipis catalans. Es preveu que l’alerta estigui vigent, com a mínim, fins al dimarts 19 de juliol.

 

Davant d’aquest escenari, el cos de Protecció Civil de la Generalitat ha establert una sèrie de mesures i recomanacions dirigides a contenir els perills de l’onada de calor i del conseqüent alt risc d’incendis forestal.

 

A Pallejà, estarà estrictament limitat l’accés amb vehicle motoritzat pels camins del Forn – Noviciat – Camp de Tir, les Fonts de les Rovires, la Font del Carinyo, la Costa Pelada i els camins de la Magina, les entrades al bosc pels camins d’accés a l’Antena i les vies Farigola, Llobregat, Manantial i Manuel de Falla. 

 

Altres accions que, s’implanten a Pallejà són:

  • La suspensió de les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural.
  • La restricció de les activitats dels casals, colònies i estades esportives.
  • La suspensió de l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 h (exceptuant a la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals i la llaura dels camps de rostolls i el conreu d'arròs).
  • La suspensió de totes les obres a la xarxa urbana (excepte les autoritzades pel Servei Català de Trànsit).
  • La restricció de l’ús d’eines com bufadors o serres radials a menys de cinc-cents metres d’àrees forestals i a menys de cinquanta metres de terrenys agrícoles.

Recomanacions davant l’onada de calor

 

Així mateix, s’aconsella a la ciutadania a tenir en consideració una sèrie d’hàbits com beure molta aigua encara que no tinguem set, refrescar-se de tant en tant i mantenir-nos al corrent de la predicció meteorològica, evitant sortir al carrer durant les hores de més sol.  Al carrer és aconsellable fer servir protecció solar, ulleres de sol i alguna protecció pel cap, com gorra o barret.

Dins de casa, es recomana tancar durant el dia les persianes i obrir-les durant la nit, per evitar que la calor s’acumuli dins de la llar.

 

 


Informació relacionada


Data de modificació: 15/07/2022 14:18:43