Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

19:09  |  26/05/2022

Una quarantena de persones participen en la campanya de donació de sang

  • Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits

    Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits

  • Campanya de donació de sang

    Campanya de donació de sang

04/05/2022

L’Ajuntament i el Banc de Sang volen agrair la col·laboració dels pallejanencs i les pallejanenques que han ajudat a garantir les reserves als hospitals

El passat dilluns dia 2 de maig, Pallejà va acollir una nova jornada de donació destinada a augmentar els baixos índex de sang existents al Banc de Sang i Teixits. La campanya va tenir una molt bona acollida per part de la ciutadania. Un total de 38 persones es van apropar al Castell per donar sang i plasma, de les quals 36 van poder fer-ho. Una d’elles era la primera vegada que es convertia en donant. La resta, 2 en total, van ser oferiments de persones que, en aquell moment i per diferents motius, no varen poder donar sang.

 

Des de l’Ajuntament de Pallejà i el Banc de Sang i Teixits es vol fer un agraïment a totes les persones que van participar en la jornada i que han ajudat a garantir les reserves en els hospitals. Gràcies al seu gest solidari, 108 pacients es podran beneficiar de la sang recollida en els seus tractaments.

 

Recordem que per poder donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre i quan entre donació i donació hagi passat un mínim de dos mesos. La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i així, en cas de tenir algun efecte secundari com febre o malestar general, caldrà esperar 15 dies abans de reservar-ne cita.


Informació relacionada


Data de modificació: 04/05/2022 12:15:36