Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

21:58  |  17/01/2021

Mesures per a gaudir del Nadal amb seguretat

  • Festes de Nadal

    Festes de Nadal

23/12/2020

És important complir amb les restriccions establertes per les autoritats sanitàries com el toc de queda i la limitació de les trobades socials

Aquest Nadal caldrà ser especialment curosos per evitar contagis de la COVID-19. L’increment del nombre de casos positius en els darrers dies ha obligat la Generalitat de Catalunya a modificar el pla de desescalada i endurir les mesures fins al proper 11 de gener.

 

Segons el pla específic aprovat pel Procicat, s’estableix un límit de 10 persones en les trobades socials durant les festes de Nadal, incloent-hi els menors de 14 anys. A més, és obligatori que els grups no pertanyin a més de dues bombolles de convivència.

 

El confinament perimetral s’amplia fins a l’11 de gener. No es podrà entrar ni sortir de Catalunya si no és per alguna de les excepcions previstes, com els retrobaments familiars. El confinament municipal ha passat a ser comarcal però es manté durant tota la setmana, inclosos dies laborables i caps de setmana. Es permetrà la mobilitat, però, per anar a una segona residència o hotels amb la bombolla de convivència, i també entre el 23 de desembre i el 6 de gener si es tracta per anar a visitar familiars.

 

El toc de queda es manté entre les 22 i les 6 hores, però es flexibilitza la nit de Nadal, la nit de Cap d’Any i la nit de Reis. Els dies 24 i 31 de desembre s’allarga fins a la 1 de la matinada. La nit del 5 de gener, el toc de queda començarà a les 23 hores.

 

Pel que fa a altres restriccions, els centres comercials es mantenen oberts però amb un 30 % d’aforament. I han de romandre tancats els locals i establiments de restauració que estiguin ubicats a l’interior dels centres. En el sector de l’hostaleria s’han començat a aplicar noves restriccions. Bars i restaurants només poden obrir de 7.30 a 9.30 hores per a oferir esmorzars i de 13 a 15.30 per a dinars. Queden suspesos els sopars a l’establiment, tot i que sí poden oferir menjar per emportar fins les 22 hores. La limitació és de 4 persones per taula excepte en els àpats dels dies 24, 25, 26, 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener que el nombre màxim de comensals per taula serà de 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

 

Es recorda la ciutadania que en aquestes trobades socials serà més important que mai complir amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i seguir les mesures de prevenció com fer ús de la mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància de seguretat. És responsabilitat de tots i totes que puguem gaudir d’un Nadal segur.


Informació relacionada


Data de modificació: 23/12/2020 15:04:18