Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

12:35  |  15/07/2020

Pallejà se suma a la defensa de la llibertat sexual

  • Dia de l'Orgull LGTBI

    Dia de l'Orgull LGTBI

26/06/2020

El proper diumenge 28 de juny se celebra el Dia de l’Orgull que pretén garantir la diversitat sexual i els drets del col·lectiu LGTBI

L’Ajuntament de Pallejà s’adhereix un any més a la campanya del Consell Comarcal del Baix Llobregat a favor de l’alliberament del col·lectiu LGTBI que inclou persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Amb el lema ‘Pallejà, estima com vulguis’, el municipi vol mostrar la seva defensa de la diversitat sexual i dels drets del col·lectiu LGTBI.

 

El conegut també com a Dia de l’Orgull se celebra el 28 de juny en record dels fets de Stonewall de l’any 1969, un dia en que persones transsexuals i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI. Amb els anys, Catalunya ha liderat l’avanç en el reconeixement de les persones LGTBI amb l’aprovació de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

 

Des de les administracions locals es treballa per a fomentar polítiques públiques que ajudin a garantir els drets del col·lectiu LGTBI i a sensibilitzar la ciutadania per a eradicar comportaments com l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 

El Consell Comarcal ha publicat un manifest que podeu consultar en l’enllaç adjunt.


Informació relacionada


Data de modificació: 26/06/2020 14:12:48