Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

19:35  |  05/04/2020

Un dels Carnestoltes més participatius de la comarca

  • Las Reinas del Panal

    Las Reinas del Panal

11/02/2020

Les disfresses ompliran els carrers de Pallejà el proper dissabte 22 de febrer amb la celebració de la Rua de la Disbauxa

Tot a punt per a gaudir del Carnestoltes de Pallejà. Del 20 al 26 de febrer, els pallejanencs i pallejanenques tornaran a gaudir del que està considerat com un dels esdeveniments més participatius de la comarca. La celebració s’iniciarà el dia 20 de febrer, dijous gras, amb el tradicional concurs de truites i l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes el qual té previst passejar pels carrers del municipi guiat pels guanyadors de l’any passat i acompanyat per l’animació del grup Ruachamba. Una botifarrada popular tancarà la jornada. El divendres 21 de febrer, la sala Pal·làdius acollirà, a partir de les 23 hores, el ball d’inici del Carnestoltes que aquest any estarà organitzat pels Quarantins del 80 i dedicat al Moulin Rouge.

 

Però, sens dubte, els actes més participatius arribaran dissabte dia 22 de febrer. Al matí serà la Kaco la que passejarà per les botigues i carrers del municipi. A les 18.30 hores, en el Pallejòdrom, començaran a concentrar-se totes les comparses que participaran en la Rua de la Disbauxa. Aquesta sortirà de la plaça del Castell i continuarà per l’avinguda Prat de la Riba i l’avinguda Generalitat; hi haurà un canvi de sentit a la cantonada amb el carrer Montserrat i continuarà per l’avinguda Generalitat i per l’avinguda Prat de la Riba fins a la rotonda del carrer Joan Maragall. Com en anteriors edicions, hi haurà un concurs de disfresses en el qual el jurat tindrà en compte aspectes com l’elaboració i confecció del vestuari de la comparsa, la qualitat dels decorats de les carrosses, el maquillatge, la creativitat i la pròpia desfilada pels carrers del municipi. Els premis es lliuraran al vespre en el marc de la gran festa carnavalesca a que se celebrarà a la plaça del Castell.

 

Les activitats del Carnestoltes continuaran diumenge amb la gran rua infantil que convida els nens i nenes a sortir al carrer i mostrar les seves disfresses. El Carnestoltes de Pallejà s’acomiadarà dimecres de cendra, a partir de les 19 hores, amb una rua mortuòria i l’enterrament de la sardina. Tot seguit, a la plaça Major, els pallejanencs i pallejanenques podran gaudir d’una sardinada popular.


Informació relacionada


Data de modificació: 11/02/2020 15:56:56