Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

12:34  |  21/11/2019

Pallejà dona suport a les mobilitzacions per l’emergència climàtica

  • Emergència climàtica

    Emergència climàtica

27/09/2019

Avui divendres, 27 de setembre, s’ha convocat una vaga a nivell mundial per a demanar als poders polítics que assumeixin les seves responsabilitats

El moviment Fridays for Future ha convocat una vaga pel clima per avui divendres dia 27 de setembre a la qual donen suport nombroses entitats i organitzacions així com persones a títol individual. La voluntat és que les grans ciutats del món s’omplin de jovent que reivindicant als poders polítics que assumeixin els seus compromisos i que duguin a terme les accions necessàries per afrontar el repte del canvi climàtic.

 

La convocatòria s’ha fet coincidir amb la Cimera pel Clima de les Nacions Unides que s’ha celebrat aquesta setmana a Nova York amb l’objectiu d’establir objectius i accions comunes per aturar els efectes que està generant el canvi climàtic. La cimera s’ha tancat amb un acord de 77 països per a reduir a zero les emissions de carboni l’any 2050. S’hi han sumat 10 regions, 102 ciutats, 93 empreses i 12 inversors. La part negativa és que no han participat en aquesta cimera països importants com els Estats Units, Brasil o el Japó.

 

Centenars de milers de joves de tot el món s’han mobilitzat gràcies al moviment Fridays for Future, liderat per la jove activista Greta Thumberg, i tenen previst dur a terme accions a les principals ciutats dels cinc continents, entre elles Barcelona. 

 Data de modificació: 26/09/2019 15:38:21