Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

08:53  |  29/01/2020

Pallejà aposta per un ús responsable de les tovalloletes de bany

  • Campanya ‘Estem creant un monstre’

    Campanya ‘Estem creant un monstre’

  • Cartell ‘Estem creant un monstre’

    Cartell ‘Estem creant un monstre’

14/08/2019

El nostre municipi es veu afectat periòdicament pels problemes que provoca l’abocament al vàter de productes no apropiats

Canonades taponades, avaries a les bombes de la xarxa d’aigua, contaminació de rieres... un ús inadequat del vàter i dels productes que hi aboquem pot ser l’origen de tota una sèrie de problemes pel medi ambient i per a la gestió de l’aigua. El nostre municipi, que també afronta puntualment aquestes situacions, s’adhereix per aquest motiu a la difusió de la campanya de l’Agència Catalana de l’Aigua 'Estem creant un monstre'. Així, l’Ajuntament de Pallejà recorda que  les tovalloletes i d’altres productes d’higiene juntament amb els greixos, olis i altres substàncies originen al sistema de sanejament el que es coneix com a fatberg, una acumulació que no es descompon com el paper higiènic i que pot arribar a diverses tones de pes.

 

Aquests mals hàbits provoquen problemes als municipis, amb l’obturació de canonades; a les depuradores, provocant un sobrecost econòmic en el seu manteniment; al medi ambient, per l’impacte que té en l’ecosistema i, en última instància, sobre els pressupostos públics que se n’han de fer càrrec.

 

Davant d’aquesta situació, hem de recordar la importància de no llençar materials inadequats o tòxics, tant sòlids com líquids, a través de l’aigüera o el vàter. Entre aquests es troben les tovalloletes humides, els bastonets, els plàstics, les burilles de cigarretes, tèxtils, olis o dissolvents entre altres. Per tal de gestionar correctament els nostres residus, tenim a la nostra disposició el servei de recollida selectiva d’escombraries i la deixalleria municipal.

 

Podeu descobrir més sobre la campanya 'Estem creant un monstre' aquí.


Informació relacionada


Data de modificació: 14/08/2019 09:59:50