Pallejà

Pallejà
  • MIDA DEL TEXT   

11:00  |  25/05/2020

Pallejà acull una campanya especial de donació de sang

  • Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits

    Unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits

  • Campanya de donació de sang

    Campanya de donació de sang

26/03/2020

Les donacions es podran fer els dies 28 i 29 de març a la sala Pal·làdius i serà imprescindible haver formalitzat prèviament la inscripció

Pallejà es suma al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més. Aconseguir una bona reserva de sang pot ajudar al bon funcionament del sistema sanitari i a millorar l’atenció als pacients dels hospitals.

 

Els dies 28 i 29 de març, la sala Pal·ladius acollirà les donacions. L’espai habilitat romandrà obert dissabte de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores. És imprescindible que totes les persones que vulguin ser donants reservin hora des del web www.donarsang.gencat.cat/palleja. Així mateix, per agilitzar la donació, es recomana portar omplert el qüestionari adjunt. Recordem que per a poder donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. 

 

El Banc de Sang segueix les mesures de prevenció i seguretat decretades per les autoritats sanitàries. Des d’aquesta mateixa setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari habitual. A més, cal recordar que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


Informació relacionada


Data de modificació: 26/03/2020 16:04:20