Pallejà

Pallejà
 • MIDA DEL TEXT   

14:30  |  15/07/2020

Notícies

 • Gronxador adaptat

  29/01/2016

  S’instal·la un gronxador adaptat per a persones amb discapacitat

  L’Ajuntament col·loca la nova instal·lació al parc de la barca de la Ronda Santa Eulàlia

  L’Ajuntament de Pallejà ha apostat per la instal·lació d’un gronxador adaptat en un dels parcs públics del municipi. L’objectiu de la mesura és el d’apropar l’oci i l’ús de l’espai públic a tothom, per garantir la igualtat d’oportunitats. Amb aquesta instal·lació, es dóna resposta a una demanda ciutadana que en plantejava la necessitat.

 • Solidaritat amb les persones refugiades

  29/01/2016

  Pallejà suma esforços per ajudar les persones refugiades

  El municipi demana la col·laboració de la ciutadania amb aportacions econòmiques o amb tasques de suport a la integració

  L’Ajuntament de Pallejà s’ha posat al costat de les persones refugiades que vénen a Europa fugint dels seus països en guerra. I ho fa amb una crida a la ciutadania a fer aportacions econòmiques que garanteixin les necessitats bàsiques durant la fugida, com ara l’alimentació, la salut i l’higiene. Els diners recollits són per a ONGs que treballen al territori i coordinen l’assistència durant el viatge, com Creu Roja o Metges sense Fronteres.

 • Carnestoltes

  26/01/2016

  El rei Carnestoltes arribarà el 4 de febrer, coincidint amb el Dijous gras

  El municipi es prepara per a una de les festes més participatives que l’any passat va comptar amb 2.500 persones i una seixantena de comparses

  El Carnestoltes ja s’acosta i Pallejà ho té tot a punt per celebrar una de les festes més participatives del municipi. Dijous Gras, 4 de febrer, arribarà el Rei Carnestoltes per la plaça de l’Estació, amb una cercavila acompanyat dels Quarantins del 72 i l’animació del grup Ruachamba. Com marca la tradició, el mateix dia se celebrarà el concurs de truites i una botifarrada popular.

 • Jovespai

  26/01/2016

  El Jovespai ofereix un consultori sobre sexualitat cada últim dimecres de mes

  Aquest mateix dia 27 de gener els joves tindran l’oportunitat de presentar les seves propostes a l’Assemblea Jove de Participació

  El Jovespai és el servei municipal pensat i dedicat als joves pallejanencs. Ofereix serveis de tot tipus, dels àmbits de la formació, l’ocupació o el lleure i cada últim dimecres de mes obre un consultori sobre sexualitat. Aquest va a càrrec de l’Agustina Diaz, la llevadora de l’ambulatori local, que atén totes les consultes dels joves de forma confidencial i privada.

 • Reunió entre municipis

  22/01/2016

  Set municipis promouen accions conjuntes per assegurar la qualitat de l’aire

  L’alcaldessa de Pallejà s’ha reunit a Castellbisbal per constituir un nou espai de debat amb altres poblacions que elaborarà mesures de control

  Vuit municipis del Baix Llobregat i de comarques veïnes han unit esforços per tractar el tema de la qualitat de l’aire. Després de diverses experiències conjuntes, ara proposen crear una comissió que servirà com a espai de debat i treball contra la contaminació atmosfèrica. La seva funció serà la d’obtenir dades objectives sobre el nivell de l’aire per promoure accions concretes i elaborar mesures de control. 
   
  El primer pas d’aquesta nova col·laboració s’ha formalitzat...

 • Reunió per al pla d'impuls de la comarca

  22/01/2016

  Pallejà col·labora en l’elaboració d’un projecte d’impuls de la comarca

  Els municipis del Baix Llobregat treballen en la proposta de mesures concretes per al desenvolupament dels principals sectors econòmics

  L’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, ha assistit a una reunió amb tots els alcaldes del Baix Llobregat per presentar un Projecte d’Especialització i Competivitat Territorial (PECT) a la Generalitat de Catalunya. Aquest pla recull diferents propostes d’impuls de la comarca en àmbits com el de l’automoció, la salut mental, l’aeroagroambiental, l’emprenedoria, el talent o el tercer sector.

 • Baixada de l'atur

  19/01/2016

  L’atur a Pallejà continua la seva tendència a la baixa

  Aquest mes de desembre s’han registrat 72 persones sense feina menys respecte l’any passat

  Les dades de l’atur deixen xifres molt positives per a Pallejà. Aquest mes de desembre continua la seva tendència a la baixa registrada en els últims anys i se situa en 669 persones, mentre que al desembre de 2014 n’hi havia 741. Aquesta diferència del 9,7% indica que s’ha produït la baixada més gran dels últims anys.

 • Franja forestal a Fontpineda

  19/01/2016

  Es fan treballs de neteja forestal a Fontpineda

  L’actuació té com a objectiu crear una franja de seguretat contra els incendis

  Des de finals de desembre s’estan duent a terme treballs de neteja forestal per tal de crear una franja de seguretat contra incendis al barri de Fontpineda. En concret, s’han centrat en les zones de l’escola L’Oreig i la via Llobregat i via Manantial, per evitar, al mateix temps, els robatoris als habitatges que es produeixen en aquestes zones.

 • Comparses de la rua de Carnestoltes

  15/01/2016

  La inscripció de comparses per la rua de carnestoltes ja està oberta

  L’últim dia per apuntar-se és el 29 de gener, i la reunió informativa tindrà lloc el 3 de febrer a la sala d’actes del Castell

  A menys d’un mes per a l’arribada del Carnestoltes, el consistori ha començat a posar a punt tots els preparatius. El més matiner és l’obertura de les inscripcions de les comparses per la Rua de Carnestoltes. Tots aquells que vulguin, s’hi poden apuntar fins el 29 de gener al Castell.

 • Treballs de pintura vial

  15/01/2016

  Es realitzen treballs de pintura vial a diversos carrers del municipi

  L’actuació afecta al nucli urbà i a Fontpineda amb l’objectiu de millorar la mobilitat i l’accessibilitat dels vianants

  L’Ajuntament de Pallejà està impulsant treballs de manteniment a la via pública, que inclouen la pintura dels passos de vianants que es trobaven més malmesos. En concret, són a diferents carrers del nucli urbà del municipi i a Fontpineda, a la zona del parc central, entre d’altres.
   
  Aquesta mesura pretén millorar la mobilitat i accessibilitat dels vianants pels diferents vials del municipi, així com garantir un correcte manteniment i neteja de l’espai públic.