Pallejà

Pallejà
 • MIDA DEL TEXT   

08:29  |  17/11/2019

Notícies

 • Atur

  25/09/2019

  L’atur a Pallejà continua per sota de la mitjana comarcal

  El mes d’agost va finalitzar amb una taxa del 9,1 %, una xifra que suposa un lleuger repunt respecte les dades del mes anterior

  Segons les dades publicades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, les últimes xifres registrades mostren que el mes d’agost de 2019 a Pallejà va acabar amb 495 persones desocupades i una taxa d’atur del 9,1 %. Si mirem les dades del mes anterior, l’atur va patir un lleuger augment però continuava situant-se per sota de la mitjana de la comarca (9,8 %), de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (9,5 %) i de Catalunya (10,1 %).

 • 20S: Emergència feminista

  20/09/2019

  Pallejà se suma a l’emergència feminista

  Es convoca una concentració aquest vespre davant l’Ajuntament i una manifestació per diversos carrers fins a la plaça del Castell

  Avui, 20 de setembre, Pallejà s’adhereix a la iniciativa de la Plataforma Feminista d’Alacant, que ha promogut una gran mobilització a centenars de ciutats i municipis d’arreu de l’Estat. Sota el lema “La nit serà violeta”, es demana a la ciutadania que participi en una concentració nocturna per mostrar el seu rebuig davant l’augment de les agressions sexistes. I és que aquest estiu s’han donat a Espanya les pitjors dades en violència de gènere dels darrers deu anys.

 • Nit de Tapes

  20/09/2019

  Nit de tapes al Mercat de Pallejà

  El proper 5 d’octubre els pallejanencs i pallejanenques podran gaudir d’elaboracions gastronòmiques de qualitat a preus reduïts

  Un any més, el Mercat Municipal de Pallejà organitzarà la popular Nit de Tapes. El dissabte dia 5 d’octubre, els carrers que envolten l’equipament s’ompliran de parades que pretenen mostrar als visitants elaboracions gastronòmiques de qualitat que es podran adquirir a preus reduïts.

 • Diada Castellera

  17/09/2019

  Un cap de setmana ple de propostes per a petits i grans

  Una sessió de contes, una caminada solidària i una trobada castellera són només algunes de les activitats programades

  Els pallejanencs i pallejanenques podran gaudir d’una gran diversitat de propostes aquest proper cap de setmana sense desplaçar-se fora del municipi. Les activitats començaran divendres 20 de setembre amb una sessió de contacontes a la sala infantil de la biblioteca. Els nens i nenes de 4 a 7 anys podran seguir la història del senyor Riu, un conte de la Teresa Duran amb il·lustracions de la Mercè Tous.

 • Foment de l'ocupació

  17/09/2019

  Ajuts per a fomentar l’emprenedoria juvenil

  S’ofereixen subvencions als joves inscrits en la Garantia Juvenil que decideixin donar-se d’alta com a autònoms

  La Generalitat de Catalunya ha convocat una nova línia d’ajuts per a joves emprenedors que vulguin posar en marxa el seu negoci. Aquestes subvencions estan destinades a nois i noies, inscrits en el programa de Garantia Juvenil, que es donin d’alta de manera ininterrompuda com a treballadors autònoms durant un període comprès entre l’1 d’octubre de 2018 i el 15 d’octubre de 2019. La quantia màxima d'aquest ajut és de 10.000 euros per a cada jove que es doni d’alta en el règim especial...

 • Formació

  12/09/2019

  Més recursos per afavorir la recerca de feina

  L’Ajuntament organitza aquest mes de setembre unes sessions formatives per a millorar les habilitats de les persones desocupades

  Amb la voluntat de fomentar l’ocupació al municipi, l’Ajuntament ofereix noves sessions d’orientació professional destinades a millorar les competències de les persones desocupades i afavorir, així, l’èxit en la recerca de feina.

 • Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

  12/09/2019

  Inscripcions obertes per a un curs sobre coneixement de la societat catalana

  La formació està destinada a persones d’origen estranger que visquin en algun municipi de la comarca

  Pallejà acull un curs anomenat Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, destinat a persones immigrades de la comarca. Es tracta d’una formació inclosa en la Llei d’Acollida que permetrà als participants obtenir un certificat oficial amb el qual podran realitzar alguns tràmits com, per exemple, renovar permisos de residència. Així mateix, el curs ha d’afavorir la integració d’aquests veïns i veïnes i fomentar la igualtat d’oportunitats.

 • Caminades

  04/09/2019

  Pallejà s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat

  Els dies 15 i 22 de setembre s’han programat una caminada i neteja del bosc i una pedalada contra el canvi climàtic

  Un any més, Pallejà se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que se celebra a tot el territori europeu per a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, con són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicles elèctrics. L’Ajuntament ha programat diverses activitats relacionades amb la mobilitat obertes a tota la ciutadania.

 • Taller d'adolescència per a mares i pares

  04/09/2019

  Torna el Taller d’Adolescència

  Les sessions ofereixen als pares i mares de fills i filles adolescents un espai on compartir les seves experiències

  El pròxim dimarts 1 d’octubre està programada la que serà la primera de les sessions del Taller d’Adolescència d’aquest curs. La proposta de l’Ajuntament de Pallejà per a pares i mares amb fills i filles adolescents, vol oferir un espai de trobada en el qual les famílies trobin suport.

 • Cursos de formació

  04/09/2019

  S’obren les inscripcions per als cursos de català per a persones adultes

  Les formacions estan orientades principalment per a les persones nouvingudes i les persones no-catalanoparlants

  A partir del pròxim dijous 12 de setembre, es podran realitzar a l’Oficina de Català de Pallejà (avinguda Prat de la Riba, 10, telèfon 93 663 22 55, slcpall@cpnl.cat) les inscripcions per als diferents cursos de llengua catalana que ofereix. En concret, aquest 2019/2020 s’impartiran tallers de nivell Inicial, Bàsic i Elemental orientats a persones nouvingudes i a persones no-catalanoparlants. Les classes es faran els dilluns i els dimecres en tres horaris diferents.